Login form

Search

Main

Registration

Login
Welcome Svečias | RSS


Erniukės svetainė


Sekmadienis, 19-05-2024, 13:38
Main » Articles » Receptukai » Pietums

Pietums
   Malonu, kad užsukote į virtuvę 

 Karštos bandelės su salotomis ir sūriu

8 bandelės, 3 pomidorai, 200g salotų, petražolės ir krapai (gali būti ir džiovinti), vidutinio dydžio svogūnas, 150g geltono tarkuoto sūrio, 1 indelis majonezo.

Pomidorus, salotas, svogūna, krapus ir petražoles supjaustykite, sumaišykite su majonezu. Bandeles perpjaukite pusiau ir uždėkite po didelį šaukštą salotų, apibarstykite sūriu. Kepkite orkaiteje, kol išsilydys sūris.

  Vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Vištienos supjaustytos plonais žiedeliais, ryžiu, 3 šaukštai medaus, 4 šaukštai sauso vyno, 1 šaukštas krakmolo.

Papuošimui: raudonoji paprika, petražolių, salotų lapų.

Išvirti ryžius su prieskoniais. Pakepinti plonai pjaustytą vištieną. Sudėti soją, medų, supilti krakmolą, vyną ir viską kartu pakepinti 5-7min.


 Bulviniai rageliai su pievagrybių padažu

100g virtų bulvių, 50g miltų, 1 kiaušinis, 50g pievagrybių, 20g sviesto, 30g grietinės, 20g ropinių svogūnų, aliejaus kepti, prieskonių.

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, gerai sutrinti ir atvėsinti. Į masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir išminkyti tešlą. Įdarui pakepinti kubeliais supjaustytus svogūnus ir pievagrybius, paskaninti prieskoniais. Į tešlą dėti įdarą ir formuoti ragelius. Kepti gerai įkaitintame aliejuje. Padažą ruošti iš pakepintų svogūnų ir pievagrybių, įdėti sviesto bei grietinės.


 Apkepta kiauliena su sūriu

200g kiaulienos nugarinės su kaulu, 40g svogūnų, 40g tarkuotų morkų, 50g tarkuoto fermentinio sūrio, 50g majonezo, prieskonių.

Kiaulienos nugarinę plonai išmuškite, pabarstykite prieskoniais. Ant mėsos sudėkite pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas, fermentinį sūrį ir kepkite 200'C orkaitėje 15 min. Patiekite su karštomis bulvėmis ir šaltomis daržovėmis.

 Braziliškas jūros ešerys su "plutele"

200g ešerio filė, žuvies prieskonių, 1 citrina, 50g fermentinio sūrio, 5g aitriojo pomidorų padažo, aliejaus kepti.

Ešerio filė pabarstykite žuvies prieskoniais, pašlakstykite citrinos sultimis ir kepkite įkaitusiame aliejuje. Iškepusį ešerį aptepkite aitriuoju pomidorų padažu apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kelias minutes kepkite karštoje orkaitėje. Patiekalas valgomas su biriais ryžiais. 


  Žuvies užkandis su pikantišku padažu

300g žuvies filė, 4 nedidelės bulvės, 1 svogūnas, 2-3 šaukštai pomidorų padažo, žuvies prieskonių, druskos, baltųjų pipirų, 1citrina, džiuvesėlių, 1 kiaušinis.

Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis, dėkite įdarą, suvyniokite ir persmeikite smeigtuku, apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiuvesėliuose ir kepkite orkaitėje apie 3min.

Įdaras. Pakepinkite svogūnus, įmaišykite pomidorų padažą, paskaninkite pipirais ir druska.

Patiekite su virtomis karštomis bulvėmis.




 Makaronų apkepas
 
Dešrelių (gali būti rūkytos ar pieniškos) arba faršo, ar mėsos supjaustytos gabaliukais, 3 kubelių vištienos sultinio, makaronų, pomidorų (gali būti konservuoti), grietinės, pomidorų padažo, sūrio

Jeigu naudojate žalią mėsą, tai įdėkite prieskonių ir pakepinkite keptuvėje. Tada į indą (aš naudoju stiklinį indą kepti orkaitėje) dedame sluoksniais supjaustytas griežinėliais dešreles ar mėsą. Po to sudedame nevirtus makaronus. Užviriname atskirai vandenį, jame ištirpiname sultinio kubelius ir užpilame ant makaronų. Sultinį pilame su lyg makaronais, kad mirktų sultinyje, bet nepadauginkite, kad po to nebėgtų iš indo. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite ant makaronų. Tada sumaišome grietinę su pomidorų padažu(negailėkite nei grietinės, nei pomidorų padažo), užpilame ant pomidorų, kad pasidengtų visas viršus ir dar ant viršaus patarkuojame sūrio. Dedame į orkaitę ir apie 10 -20min kepame, kol makaronai būna minkšti.



Category: Pietums | Added by: erniuke (28-02-2009)
Views: 625 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Site menu

Catalog categories
Pietums [1]
Kai nežinai ką gaminti Prašom užeiti
Desertui [1]
Konditerijos gaminiai Prašom užeiti

Tag Board
200

Our poll
Kokia Jums ši svetainė?
Išviso vertino: 16

Site friends

Statistics

Išviso prisijungusių 1
Svečių 1
Prisiregistravę dalyviai 0

Copyright MyCorp © 2024