Login form

Search

Main

Registration

Login
Welcome Svečias | RSS


Erniukės svetainė


Sekmadienis, 19-05-2024, 13:08
Main » Articles » Receptukai » Desertui

Desertui

 Malonu, kad užsukote į virtuvę

Keksas su cukraus pudra

3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės krakmolo, 0,5 stiklinės aliejaus, 0,5 stiklinės miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 pakelio vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio kakavos.

Visus produktus sumaišyti ir tešlą padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį suberti kakavą ir išmaišyti. Į formą sluoksniais pilti baltą ir rudą tešlą. Kepti apie 50min.

 Mufin buah-buahan


1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis cinamono, 2 kiaušiniai, 1/2 puodelio palmių aliejaus, 1/2 puodelio tarkuotų morkų, 1/2 puodelio kubeliais pjaustyto obuolio, 1/2 puodelio kubeliais pjaustyto konservuoto ananaso, 1/2 puodelio kokoso drožlių, 1 apelsino žievelė (susmulkinta), 1/4 puodelio migdolų.

Kruopščiai sumaišyti (geriau maišytuvu) morkas, obuolius, ananasus, kiaušinius ir aliejų.

Į gautą masę sudėti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, kokoso drožles, apelsino žievelę, migdolus ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

Formeles arba pyragaičius kepti skirtą skardą ištepkite sviestu ir supilkite gautą masę.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pagels.

Pyragas


Sudėtis labai paprasta:

  • 1 stiklinė avižinių dribsnių (Mes naudojom trijų grūdų dribsnius. Galima naudoti ir su džiovintais vaisias dribsnius)
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3-4 kiaušiniai
  • Kepimo milteliai 
  • 1 pakelis sviesto
  • Miltų
Dribsnius užpilam tirpintu sviestu. Palaikom, kad išbrinktų dribsniai. Cukrus su kiaušiniais išplakami ir sudedami į dribsnius. Sudedami į masę susmulkinti riešutai, kepimo milteliai ir miltai. Miltų dedame tiek, kad masė būtų grietinės tirštumo. Ir kepame orkaitėje 180 laipsnių orkaitėje.

Sausainiai "Formelės" 

Susipažinkime aš esu virtuvės šefas - Matas  :D


Pristatau sausainius "Formelės"


Jiems reikės:

  • 1 kiaušinio 
  • 1 stiklinės cukraus
  • 4 šaukštų grietinės
  • kepimo miltelių
  • miltų
  • lukštentų saulėgrąžų
  • 3 šaukštai sviesto arba margarino
Tad kibkime prie darbo. 

Į dubenį supilame 2 stiklines miltų ir ištriname su sviestu. Atskirai išplakame cukrų su kiaušiniu ir sudedame į miltus ištrintus su sviestu. Išmaišome. Tada...

Įdedame 4 šaukštus grietinės ir vėl išmaišome. Sudedame kepimo miltelius ir minkome kol tešla bus tinkama kočioti. Atskiriame pusė tešlos...

Subeliame lukštentas saulėgrąžas. Ir minkome, jei sunku minkyti pasikviečiame į pagalbą padejėją (mama) ir išminkome, kad saulėgrąžos pasiskirstytų vienodai. 


Tada pasiimame tešlą ir ją iškočiojame.

Darome įvairas formas, kad sausainiai būtų įdomesni ir skanesni  :) Kepame kol pagelsta.
Skanaus  :)

Medaus tortas 

 

Papločiams:

100 gr. sviesto

1 stiklinė (200ml) cukraus

2 val.š. medaus

1 arb.š. sodos

4 stiklinės miltų

2 kiaušiniai


Kremui:

1 litras riebios grietinės 30 %

5 val.š. cukraus pudros

6 val.š. citrinos sulčių

1,5 val.š. želatinos

 

Papločiai.  Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stiklines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją.

 

Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24-26 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą. Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Iškepusį paplotį iš karto apipjaustome norima forma. Likučius pasiliekame.


Kremas. Želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.

Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupiniusApibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Tortą dėkite į šaldytuvą, skaniausias po paros.

Category: Desertui | Added by: erniuke (28-02-2009)
Views: 598 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Site menu

Catalog categories
Pietums [1]
Kai nežinai ką gaminti Prašom užeiti
Desertui [1]
Konditerijos gaminiai Prašom užeiti

Tag Board
200

Our poll
Kokia Jums ši svetainė?
Išviso vertino: 16

Site friends

Statistics

Išviso prisijungusių 1
Svečių 1
Prisiregistravę dalyviai 0

Copyright MyCorp © 2024